Return to site

Het verschil tussen traditionele en natuurlijke deodoranten

veel gestelde vraag

Regelmatig krijgen we de de volgende vraag: 

Op de ingrediëntenlijst van veel natuurlijke deo’s kom ik potassium aluminium of aluminium aluin tegen. Wat is dan het verschil met gewone deodoranten die aluminium bevatten?

Dat is inderdaad verwarrend. “traditionele” deodoranten bevatten synthetische, niet natuurlijke vormen van aluminium, dit is vaak aluminium chloorhydraat. Aluminium chloorhydraat trekt in de poriën van de huid, waardoor deze blokkeren en daardoor vindt er daar geen transpiratie plaats. De deodoranten met aluminium chloorhydraat worden wel eens geassocieerd met gezondheidsrisico’s. Sluitend wetenschappelijk bewijs is tot nu toe nooit geleverd.

Natuurlijke deodoranten bevatten geen synthetische aluminium. Ze bevatten wel vaak potassium alum; dit is een natuurlijk mineraalzout en vormt een beschermende laag op de huid, die op de huid de groei van bacteriën remt. Deze bacteriën zijn de veroorzakers van de transpiratiegeuren. Doordat er geen bacteriën groeien, ontstaat er dus ook geen transpiratiegeur. Het natuurlijke proces van transpireren wordt niet verhinderd.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK